Wil jij pionieren met Bildung in het voortgezet onderwijs?

Uitgelicht op: 19-04-2017 om 11:54 in: Deelnemers

Vanuit het tweedejaars project bij Eerst De Klas hebben Kiki en Lisanne (tranche VII), in samenwerking met De Bildung Academie, het bijscholingsproject Bildung voor Docenten opgezet. Per september 2017 zal er een pilot van start gaan, gericht op docenten binnen het voortgezet onderwijs. Wij zijn hiervoor op zoek naar docenten die graag het experiment aangaan en die mee willen pionieren op het gebied van Bildung in het voortgezet onderwijs.

Column Jasper - Atlas

Uitgelicht op: 11-04-2017 om 13:33 in: Deelnemers

Bij ons op school is het gebruikelijk dat als je je eerstegraads bevoegdheid haalt en het eerste jaar zonder kleerscheuren hebt overleeft, je een vast contract aangeboden krijgt. Gretig heb ik ondertekend, met het idee dat een vast contract alleen maar goede dingen met zich mee neemt.

Column Reeuwerd - Nieuwsgierig

Uitgelicht op: 31-03-2017 om 12:23 in: Deelnemers

Bij ons op school is het de bedoeling om een dagopening te doen aan het begin van het eerste lesuur. Hiervoor krijgen wij allemaal een boekje waarin voor elke dag verschillende stukjes staan die voorgelezen kunnen worden; van fragmenten uit de Bijbel tot ingezonden stukjes van tieners.

Column Nina - Uit je Bubbel

Uitgelicht op: 22-03-2017 om 14:47 in: Deelnemers

Uit je bubbel De landelijke verkiezingen zijn achter de rug. Als het goed is komen die de aankomende vier jaar niet meer terug. De afgelopen maanden heb ik samen met een collega trainee één dag in de week gewerkt op de Tweede Kamer. We hebben ons grondig verdiept in alle politieke zaken rond het onderwijs in Nederland door debatten te volgen en standpunten uiteen te zetten.

Column Tom - De authenticiteit van de docent

Uitgelicht op: 09-03-2017 om 17:04 in: Deelnemers

Denk terug aan je eigen middelbare schoolperiode, elke docent had zijn of haar eigen unieke manier van lesgeven. Docenten nemen hun eigen persoonlijkheid mee in de klas. Natuurlijk kan je als docent je karakter enigszins op de situatie aanpassen, maar het is lastig om een karakter te spelen dat niet dichtbij jouw persoonlijkheid ligt. De leerlingen voelen feilloos aan als jij zo’n karakter speelt. Een docent moet altijd authentiek zijn.

1 van 43
Volgende