Column Jolien - Uniek

Uitgelicht op: 20-06-2017 om 14:05 in: Deelnemers

Dit is de laatste keer, realiseer ik me als ik om me heen kijk. Ik neem voor het laatst een toets af in mijn havo 2, de leukste tweede klas die ik ooit heb gehad. Ik heb net de blaadjes uitgedeeld en de leerlingen beginnen driftig te schrijven. Langzaam kijk ik rond en geniet van de geconcentreerde blikken. Mijn blik blijft hangen bij een leerling die ongelukkig kijkt. Ik wacht tot de ontspanning terugkeert en kijk dan weer weg.

Column Stefan - Onderwijs, wat is dat nu eigenlijk?

Uitgelicht op: 09-06-2017 om 17:06 in: Deelnemers

Onderwijs, wat is dat nu eigenlijk? “Zo begin ik mijn lessen altijd” zei ik in alle ernst op 24 augustus 2015, tijdens mijn allereerste les ooit. Ik had mijn leerlingen uitgelegd hoe de lessen eruit gingen zien komend jaar en was begonnen met een opstartopdracht. Sommige van mijn 31 leerlingen was het misschien niet opgevallen dat ik tijdens dit alles bloednerveus was. Maar wat geen van hen wist, was dat wat ik die ochtend deed grotendeels was gebaseerd op de kennis van een spoedcursus van één week.

Column Lyckle - Uitdaging en afwisseling

Uitgelicht op: 30-05-2017 om 14:28 in: Deelnemers

Toen ik twee jaar geleden op zoek was naar een baan had ik twee voorwaarden; het werk moest uitdagend en afwisselend zijn. Op basis van de vooroordelen lag een carrière in het onderwijs dus niet voor de hand. Eerst De Klas bood echter een afwisselend en uitdagend programma en zo werd ik toch natuurkundedocent in het voortgezet onderwijs.

Column Inge - Can’t Stop the Feeling

Uitgelicht op: 23-05-2017 om 16:02 in: Deelnemers

Ik zit aan een grote tafel in een glazen kantoor. Het glas water wat op tafel staat staart me aan. Ik denk na over de vraag die me net is gesteld. “Noem eens een paar mooie momenten uit je carrière als docent”

Meld je aan voor de EduHackathon!

Uitgelicht op: 18-05-2017 om 12:15 in: Deelnemers

Wil jij nóg actiever aan de slag voor onderwijsvernieuwing? Ga op maandag 12 juni aan de slag met bedrijven, schoolleiders, docenten en leerlingen, en werk je ideeën samen uit tot een concreet product. De EduHackathon is voor iedereen die enthousiast wordt van onderwijsvernieuwingen. Dit is hét moment om écht aan de slag te gaan met je idee voor beter onderwijs.

1 van 44
Volgende