Column Nina - Uit je Bubbel

Uitgelicht op: 22-03-2017 om 14:47 in: Deelnemers

Uit je bubbel De landelijke verkiezingen zijn achter de rug. Als het goed is komen die de aankomende vier jaar niet meer terug. De afgelopen maanden heb ik samen met een collega trainee één dag in de week gewerkt op de Tweede Kamer. We hebben ons grondig verdiept in alle politieke zaken rond het onderwijs in Nederland door debatten te volgen en standpunten uiteen te zetten.

Column Tom - De authenticiteit van de docent

Uitgelicht op: 09-03-2017 om 17:04 in: Deelnemers

Denk terug aan je eigen middelbare schoolperiode, elke docent had zijn of haar eigen unieke manier van lesgeven. Docenten nemen hun eigen persoonlijkheid mee in de klas. Natuurlijk kan je als docent je karakter enigszins op de situatie aanpassen, maar het is lastig om een karakter te spelen dat niet dichtbij jouw persoonlijkheid ligt. De leerlingen voelen feilloos aan als jij zo’n karakter speelt. Een docent moet altijd authentiek zijn.

Column Angela - Keuzestress

Uitgelicht op: 21-02-2017 om 16:27 in: Deelnemers

De kerstvakantie is voorbij, de voorjaarsvakantie is in zicht. Het eerste deel van het schooljaar zit er alweer op en een nieuw rooster is ingegaan. Zoals op bijna elke school gaat het invoeren van een nieuw rooster niet zonder slag of stoot, maar inmiddels lijkt alles op zijn plek te zijn gevallen. Of het nieuwe rooster beter of slechter voor iedereen uitpakt lijkt niet veel uit te maken, over enkele weken zal het rooster toch weer aangepast worden. Na de vakantie volgt namelijk een SE/toetsweek en dan krijgen de examenklassen alweer examentrainingen en staan de eindexamens voor de deur.

Column Nikki - Actualiteiten bij de koffieautomaat én in de klas

Uitgelicht op: 09-02-2017 om 15:54 in: Deelnemers

Het is de eerste les die ik geef na de aanslagen in Parijs. Ik heb 3 havo, mijn moeilijkste klas. De vorige les is totaal in de soep gelopen, en mijn motivatie is gedaald tot onder het nulpunt. Eerdere pogingen de actualiteit in mijn Franse les te betrekken worden mij niet altijd in dank afgenomen.

Column Thomas - Gedicht in de wiskundeles

Uitgelicht op: 23-01-2017 om 00:00 in: Deelnemers

Als ik mijn leerlingen vertel dat ik werktuigbouwkunde heb gestudeerd zijn ze altijd enigszins verbaasd. “Heeft u geen wiskunde gestudeerd? Waarom geeft u dan wiskunde?” Tsja, een vraag die ik mijzelf ook weleens stel. Zeven jaar terug heb ik de educatieve minor gevolgd, en daarbij kon ik kiezen tussen natuurkunde of wiskunde. Ik denk dat ik een muntje gegooid heb en wiskunde won, zonder verdere argumenten.

1 van 42
Volgende