Harm - 1991 - 7e tranche

MA opleiding: Mechanical Engineering (Control system technology)
Schoolvak: Wiskunde

Na jaren bijles geven tijdens de studie kwam ik er in mijn master achter dat onderzoek en de hele dag achter de laptop zitten niets voor mij is. Het bijles geven vond ik fantastisch. Ik zag altijd voor me dat ik eerst in het bedrijfsleven zou werken om vervolgens voor de klas te staan. Eerst het geld, dan het plezier... Maar toen kwam ik een advertentie tegen van Eerst De Klas. Ik kon het bedrijfsleven combineren met les geven, ik kon mijn papiertje (eerste graad) alvast halen en ik word betaald terwijl ik nog studeer: ideaal! Wanneer ik voor de klas wil komen weet ik nog niet, maar door het twee jaar te doen weet ik waarschijnlijk beter wanneer (en überhaupt of) ik daar wil staan.

Ik verwacht een zwaar programma. Naast de reguliere opleiding tot eerstegraads docent moet ik 24 ECT aan vakdeficiënties wegwerken. Ik verwacht heel veel zelfontwikkeling door te maken, nieuwe mensen te leren kennen waarmee mooie dingen worden opgebouwd en een goed fundament te leggen voor mijn toekomst.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”