Tiuri - 1985 - 7e tranche

MA opleiding: Physical Geography (Kwartairgeologie en klimaatverandering)
Schoolvak: Natuurkunde

In alle eerlijkheid ben ik gewoon op zoek naar de beste manier om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Na een paar jaar in het onderzoek naar klimaatverandering ben ik benieuwd naar het leven buiten de wetenschap. Lesgeven – aan studenten – vind ik belangrijk en leuk en men zegt dat ik er talent voor heb. Maar ook in het bedrijfsleven zijn er veel kansen om me in te zetten en tegelijkertijd veel te leren. 

Over een paar jaar verwacht ik sterk gegroeid te zijn: te hebben geleerd om te gaan met groepen, initiatief nemen, belangen afwegen. Om informatie te structureren en duidelijk over te brengen. En over wat goed onderwijs is. Ik hoop zelf een of meer modules te ontwikkelen, over klimaat, over Big History, en over wetenschapsfilosofie misschien. Ik denk dat ik, onafhankelijk van waar ik over vijf jaar terechtgekomen ben, behoefte zal hebben om voor indrukken vatbare jonge mensen met mijn ideeën over deze thema's lastig te vallen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”