Judith - 1988 - 7e tranche

MA opleiding: Natuurwetenschappen
Schoolvak: Scheikunde

Tijdens mijn studie natuurwetenschappen heb ik gewerkt voor de Reizende DNA-labs. Lessen geven op middelbare scholen over bioinformatica, dat vond ik erg leuk om te doen. Het contact met scholieren, ze interesseren voor een onderwerp dat belangrijk en boeiend is, leerlingen enthousiasmeren, etc. Het waren altijd lange dagen, maar erg leuk. Na mijn studie ben ik gaan werken voor bioinformatica-in-de-klas. Hartstikke leuk. Maar het lesgeven bleef trekken, helemaal omdat ik het lesgeven middels een minor tot natuurkunde docent ook al eens had ervaren. Daarom heb ik besloten te solliciteren voor Eerst De Klas.

De diversiteit, uitdaging en afwisseling van het programma spreekt me erg aan. Ik denk ook graag na over maatschappelijke problemen en ben erg nieuwsgierig. Bij Eerst De Klas verwacht ik veel te leren van werelden die ik nog niet goed ken, als het bedrijfsleven. Ik verwacht veel leuke en inspirerende mensen tegen te komen. Nieuwe vaardigheden te leren en mezelf te ontwikkelen. Bovendien hoop ik een enthousiaste, duidelijke en vernieuwende docent te worden. 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”