Ewout - 1991 - 7e tranche

MA opleiding: Applied Physics
Schoolvak: Natuurkunde

Na mijn studie stond ik voor een lastige keuze: een onderwijsmaster volgen of solliciteren voor een baan in het bedrijfsleven. Toen kwam ik echter een advertentie van Eerst De Klas tegen en wist ik dat ik niet langer hoefde te twijfelen. Dit was wat ik al die tijd eigenlijk echt wilde: een combinatie van het bedrijfsleven en het onderwijs. Bezig zijn met mezelf ontwikkelen, waarbij het me aanspreekt dat er specifieke aandacht is voor het trainen van leiderschap en tegelijkertijd in contact staan met jonge mensen als docent. Het aspect dat je als docent ook een steentje kan bijdrage aan hun ontwikkeling, zowel sociaal als intellectueel, is natuurlijk geweldig. Al met al heb ik geen seconde spijt dat ik gesolliciteerd heb voor een plek in dit programma en ben ik zeer blij dat ik deze kans ook gekregen heb.

Ik hoop dat ik gedurende dit traject mezelf ontwikkel tot een volwaardig docent en leider. Ik heb veel vertrouwen in de begeleiding van zowel het programma als vanuit de school waar ik les zal gaan geven. Ik hoop dat aan het eind van het programma een gediplomeerd docent te zijn die goed orde weet te houden, duidelijk zijn stof weet over te brengen en tegelijk een goede, maar gepaste, band met zijn leerlingen weet te onderhouden. Op het gebied van leiderschap verwacht ik dat we een kijkje in de keuken krijgen van de bedrijven die zijn aangesloten bij dit programma. Ik zie dit als een unieke kans om bij zoveel verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen te krijgen. Tevens hoop ik mijn leiderschapskwaliteiten verder te kunnen ontwikkelen aan de hand van de masterclasses van de aangesloten bedrijven. 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”