Wil je gaan beginnen met beleggen, maar weet je niet precies waar te beginnen? Geen zorgen, wij leggen het je graag uit! In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten voordat je begint. Zo leer je onder andere wat beleggen is, hoe een online broker werkt en waarom beleggen zo interessant is. Ook vertellen we hoe je het beste kunt beleggen en geven we enkele tips om succesvol te worden in deze wereld. Lees dus snel verder en ontdek alles over LYNX beleggen!

Wat is beleggen?

Beleggen is het kopen van aandelen, grondstoffen of andere financiële producten met als doel om hiermee geld te verdienen. Dit kan door de waarde van het aandeel of product te laten stijgen, maar ook door rente die je ontvangt op je investering. Wanneer je denkt dat een bepaalde waarde gaat stijgen, dan koop je ‘long’. Ga je juist verwachten dat de waarde zal dalen, dan verkoop je ‘short’.

Wat is een online broker?

Een online broker is een schakel tussen jou als belegger en de financiële markt. Via een online broker kun je gemakkelijk aandelen of andere producten kopen of verkopen. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, dus het kan lastig zijn om hier een keuze uit te maken. Wij helpen je graag met het vinden van de beste broker voor jouw situatie.

Waarom beleggen?

Beleggen is interessant voor iedereen die iets meer uit zijn geld wil halen dan een spaarrekening biedt. Wanneer je belegt, maak je gebruik van hetgeen financieel deskundigen ‘het heft in eigen hand nemen’ noemen. Dit houdt in dat je zelf bepaalt waarin je investeert en hoeveel risico je hierbij neemt. Omdat er altijd wel onzekerheden zijn met betrekking tot beleggen, is het belangrijk om hierbij stil te staan. Het is namelijk zo dat je zowel kunt verliezen als winnen met beleggen. Wanneer je echter slim belegt en gebruikmaakt van de juiste strategieën, dan is de kans op winst aanzienlijk groter.

Hoe moet je beleggen?

Beleggen doe je door geld in te leggen in aandelen, grondstoffen of andere financiële producten. Je koopt hierbij ‘long’ wanneer je denkt dat de waarde zal stijgen of ‘short’ wanneer je verwacht dat de waarde zal dalen. Wanneer je eenmaal hebt belegd, is het belangrijk om hier regelmatig naar te kijken. Zo houd je namelijk in de gaten of je investering nog steeds rendabel is en of er eventuele veranderingen plaatsvinden die van invloed kunnen zijn op jouw belegging.

Waar moet je op letten tijdens beleggen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je gaat beleggen. Zo is het belangrijk om een goede strategie te kiezen en hieraan vast te houden. Ook is het verstandig om niet alles op één paard te wedden en je geld te spreiden over verschillende investeringen. Tenslotte is het ook aan te raden om geduldig te zijn en niet meteen alles van je winst uit te keren, maar deze liever weer in te zetten voor een volgende investering.

Dit waren enkele van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je gaat beleggen. Wanneer je deze tips in acht neemt, dan zal je merken dat beleggen leuk én rendabel kan zijn!