Koffie is één van de meest gedronken drankjes wereldwijd. Het is dan ook niet zo gek dat er steeds meer koffievarianten op de markt komen. Kijk bijvoorbeeld naar professionele koffieverkopers zoals Coffeemeister. Op hun website vind je een uitgebreid assortiment aan koffiecapsules, koffiebonen en filterkoffie. Er zijn inmiddels zoveel verschillende manieren om je koffie te drinken, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Toch is het niet verkeerd om zo af en toe een andere koffiesoort uit te proberen. Wil jij weten welke soorten koffie je absoluut niet mag missen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel vind je drie koffiesoorten die het proberen waard zijn!

Dark roast

De eerste koffie die je absoluut moet proberen is de zogenoemde dark roast. Deze koffie wordt gemaakt van koffiebonen die op een hogere temperatuur worden gebrand. In de meeste gevallen worden de koffiebonen van dark roast koffie ook langer gebrand dan normale koffiebonen. Hierdoor zijn de koffiebonen niet alleen donkerder van kleur, maar ook van smaak. Veel koffieliefhebbers zijn dol op de bittere maar volle smaak van de dark roast koffieboon. Wil je deze soort koffie kopen? Dan kan dat op veel verschillende manieren. Dark roast koffie is namelijk verkrijgbaar in zowel koffiecapsules als pads en natuurlijk als gewone koffieboon.

Caffé lungo

De koffie lungo is een vrij nieuwe koffiesoort in Nederland. De lungo koffie wordt door koffieliefhebbers ook wel liefkozend de 'uitgerekte espresso' genoemd. Deze bijnaam heeft de Lungo onder andere te danken aan de bereidingswijze van de koffie. De bereiding komt voor een groot deel overeen met die van de populaire espresso, met één groot verschil: voor het bereiden van de Lungo wordt twee keer zoveel water gebruikt. Hierdoor heeft de caffé lungo een lichtere smaak dan de espresso. Veel mensen drinken hun caffé lungo het liefst in een café of koffiezaak. Wil jij thuis een lungo kunnen maken? Kies dan voor koffiebonen met een zacht karakter, zoals de medium roast bonen.

Latte macchiato

Een latte macchiato is de zachtste koffie op dit lijstje. Deze koffiesoort is niet alleen perfect voor de liefhebbers, maar ook voor de beginnende koffiedrinker. Een latte macchiato bestaat voor het grootste deel uit warme melk en schuim. Hieraan wordt een klein laagje espresso toegevoegd. Door de dikke melklaag staat de latte macchiato bekend als de ultieme verwenkoffie. Hij wordt zelfs door veel mensen verkozen boven de cappuccino. Bij de meeste restaurants en koffiezaken kun je latte macchiato koffie kopen, maar de koffiesoort is ook gemakkelijk thuis te bereiden. Gebruik hiervoor koffiebonen van een medium of lichte roast.