Iedereen heeft wel een extra ruimte in huis die niet echt ergens voor wordt gebruikt. Althans, niet bewust. Want uiteindelijk gebruiken de meeste mensen die kamer natuurlijk wel ergens voor, namelijk om de rommel in op te slaan. En dat is zonde van de ruimte. Waar kan jouw extra kamer in huis voor gebruikt worden? In deze blog vertel ik je hier wat over. Lees je mee?

Waar dient de kamer voor?

Een extra slaapkamer die niet gebruikt wordt om in te slapen. De mogelijkheden voor andere doeleinden zijn eindeloos maar toch vaak ook heel simpel. Dus hup, ruim de boel uit en ga aan de slag. Het is voor veel mensen de perfecte ruimte voor een hobbykamer. En als je weet waar je de kamer voor wilt gebruiken, dan weet je vaak ook wat je er nog in moet zetten om het daadwerkelijk efficiënt te kunnen gebruiken.

Een standaard gereedschap koffer

Zo kan je jouw hobbykamer inzetten als klushok. Daar kan je dan aan eigen projecten werken of reparaties uitvoeren. En wat je daarvoor nodig hebt, is vaak heel simpel: een gereedschapskist, om maar ergens te beginnen. Vaak zijn er standaard kisten te koop die de basis wel hebben. Maar als je specialere dingen nodig hebt, zoals EPDM lijm voor het dak bijvoorbeeld. Dan kan je die geleidelijk toevoegen aan je collectie. Sowieso is EPDM lijm handig om in je standaard assortiment te hebben.

Of iets heel anders

Ga jij voor iets heel anders? Dan kan je denken aan een hobbykamer om bijvoorbeeld muziek in te maken of misschien in te schilderen. Wat je daar precies voor nodig hebt? Met een lijstje kan je zo zien wat je hebt en wat je nog mist, dat kan je dan gaan halen en voor je het weet kan je aan de slag in je eigen hobbykamer, die daar ook helemaal voor ingericht is.

Aan de slag!

Heb jij het gereedschap en het hout klaarliggen? Of heb je gekozen voor de kwasten en de verf? Of gebruik je de ruimte voor een hele andere soort hobby en/of vaardigheid? Hoe het ook zit voor jou, je wilt waarschijnlijk snel van start gaan. En nu heb je die ruimte! In je eigen projectkamer, kan je aan de slag met een eigen project. Tijd voor een plan van aanpak en dan kan je van start. Weet jij al waar je als eerste mee wilt beginnen?