Heb je al een tijd niet gefietst omdat je lijf het niet meer trekt? Dan mis je heel wat. Fietsen is niet voor niets de favoriete manier van bewegen in Nederland. Je kunt op de fiets in een korte tijd grote afstanden afleggen, je kunt er de boodschappen mee doen en de kinderen op wegbrengen naar school of de club. Je kunt een plezierritje maken of brandstof besparen en op de fiets naar je werk gaan. Maar dan moet je wel kunnen fietsen. Op een Cortina elektrische fiets kan iedereen weer lekker fietsen. Ook als je conditie slecht is of als je last hebt van je gewrichten. Op een Cortina elektrische fiets kun je weer met je vrienden mee tijdens een fietstochtje.

Een Cortina elektrische fiets is er in veel verschillende modellen

Zo kun je kiezen voor een Cortina elektrische fiets met een extra lage instap. Deze lage instap zorgt ervoor dat je heel stabiel kunt op- en afstappen. Voorheen werden deze fietsen vaak moederfietsen genoemd, maar ze zijn ook zeer geschikt voor mannen die hun been niet meer over het zadel kunnen zwaaien om op- of af te stappen. Je kunt kiezen voor een sportfiets of juist een Cortina elektrische fiets waarop je lekker rechtop kunt zitten. Welke Cortina elektrische fiets je ook kiest, je kunt er op vertrouwen dat je heel wat jaren vooruit kunt. Letterlijk!

Een elektrische fiets is er niet alleen voor ouderen

Je ziet ook steeds meer jongeren op een elektrische fiets. De jeugd van tegenwoordig is heus niet meer lui dan wij vroeger waren, integendeel zelfs, wij hoefden na school alleen maar naar huis om ons huiswerk te doen. De jeugd van nu heeft heel wat buitenschoolse activiteiten. Sporten, verschillende clubs, het hoort er allemaal bij. Om te voorkomen dat zo'n kind uitgeput raakt en in het weekend geen voet meer kan verzetten, is het wel zo verstandig om een elektrische fiets aan te schaffen.

Je moet evengoed trappen om vooruit te komen

Een elektrische fiets is geen brommer. Ik bedoel daarmee dat je wel moet trappen om vooruit te komen. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je dus gewoon lekker in beweging bent, maar dat je, dankzij de motor, bij iedere trap die je doet een zetje in je rug krijgt. Hierdoor wordt fietsen minder zwaar en kun je al snel weer genieten van langere fietstochten. Deze manier van voortbewegen zorgt er evengoed voor dat je lekker in beweging bent en dat je je spieren traint.