Voor de een dé ultieme vakantie om eens heerlijk tot rust te komen en een met de natuur te zijn, voor de ander is het afzien zonder de dagelijkse luxe. Niet iedereen is fan van kamperen, maar toch zou iedereen het een keer geprobeerd moeten hebben. Ten tijden van de lock downs en vervelende maatregelen stonden de campings bomvol en zijn veel mensen het kamperen weer meer gaan waarderen. Ook nu we weer vrij zijn om te gaan en staan waar we willen, moet je er vroeg bij zijn om nog een plekje op een camping te bemachtigen. Kamperen is weer helemaal in en zal ook volgend jaar veel als vakantie worden gekozen. Naast dat er verschillende plekken in Nederland zijn die je kunt ontdekken op je volgende kampeervakantie, kun je ook voor een camping in een ander land kiezen. Populaire bestemmingen die je prima met de auto kunt bereiken zijn Frankrijk, Spanje en Italië. Een Franse ochtendzon op de tent, ontbijten met verse croissants en authentieke wijn proeven op een van de vele wijngaarden. Klinkt als een goede vakantie, toch?

 

Waarom kamperen?

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd om je volgende vakantie op een camping door te brengen. Kamperen is voor veel mensen een haat-/liefdeverhouding en zal dat misschien ook altijd wel blijven. Toch zijn er verschillende redenen waarom je kamperen echt weer eens een kans moet geven. Kamperen geeft een enorm gevoel van vrijheid. En dat kan een flink contrast zijn met ons dagelijks leven in een drukke stad. Op de camping heb je de ruimte en ben je lekker in de natuur en buitenlucht. Omdat je kamperen zo luxe kunt maken als je zelf wilt, zijn er voor ieder budget verschillende mogelijkheden. Daarnaast kom je op een camping snel in contact met andere kampeerders, het is erg laagdrempelig. Misschien ook wel een beetje kneuterig, maar dat maakt het dan juist weer heel gezellig. Omdat je eigenlijk altijd wel middenin of in de buurt van de natuur bent, heb je al snel het gevoel weer te aarden en er echt even tussenuit te zijn.

 

Goed voorbereiden

Eerlijk is eerlijk, voor een kampeervakantie moet je ook een hoop regelen. Voordat je zomaar je biezen pakt moet je je goed voorbereiden. Je kunt de voorbereiding opsplitsen in de reis en de bestemming. Voor de reis richting de camping moet je denken aan een onderhoudsbeurt van de caravan, het controleren van de bandenspanning en het verzamelen van reisdocumenten en verzekeringspapieren. Ook een witte kentekenplaat bestellen mag je niet vergeten. Verder zorg je natuurlijk voor een complete kampeeruitrusting, waaronder batterijen, instructieboekjes, gasflessen, een rookmelder en slaapzak. Ook voor in de keuken heb je spullen nodig, zoals pannen, servies, een thermoskan en afwasattributen. Vergeet tot slot niet voor onderweg eten en drinken, toiletpapier en een muziekspeler mee te nemen.