Iets goeds doen voor het personeel: ieder bedrijf zou hier aan moeten doen. Het mag dan wat cliché klinken maar dat maakt het zeker niet minder waar, ieder personeelslid doet er toe. Hoe groot het bedrijf ook is, met te weinig personeel zal het bedrijf meteen onder druk komen te staan. Om het personeel tegemoet te komen is het belangrijk om zo nu en dan iedereen het gevoel te gevend at ze gewaardeerd worden. Dit geldt voor een bedrijf met duizend man in dienst, maar ook in een bedrijf waar maar drie mensen in dienst zijn. Bedrijfsgeschenken is het begrip voor het cadeau dat je geeft aan je personeel, en dat kan verschillende vormen aannemen. Hier zijn een paar goede en vooral leuke voorbeelden van bedrijfsgeschenken.

Kantoorartikelen

Een van de meest klassieke vormen van bedrijfsgeschenken zijn gepersonaliseerde kantoorartikelen, soms ook een set van kantoorartikelen met het logo van het bedrijf. Dit is niet alleen heel leuk voor personeel, maar past ook heel goed als zakelijk relatiegeschenk. Het heeft als gebruikersartikel veel waarde, je kan aan de hand van kwaliteit ook laten zien waar je als bedrijf voor staat door duurzame producten te gebruiken.

Kerstpakket

Er is maar één keer in het jaar de juiste tijd om een pretpakket cadeau te doen en dat is zeker weten met kerst! Vlak voor het nieuwe jaar om weer fris te beginnen, maar ook absoluut een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en het kerstattentie personeel te gebruiken als waardering voor de inzet die het hele jaar geleverd is. Af en toe is het nou eenmaal een enorm goed moment om iedereen te bedanken en ervoor te zorgen dat het hele team een moment heeft waar terug gekeken kan worden als een moment van reflectie.

Chocolade letters kopen

Ook voor sinterklaas geldt eigenlijk dat het de perfecte tijd is om iets voor je personeel te doen. En dat kan echt al met het kleinste gebaar, zoals een chocolade letter. Het is iets dat iedereen kent, maar niemand echt voor zichzelf koopt en juist daarom kan het enorm geschikt zijn als relatiegeschenk. Daarbij is het wel belangrijk om te zeggen dat het geschikter is voor je personeel dan voor zakenrelaties, dit vanwege de informaliteit van het product. Maar dat maakt het voor je personeel niet minder waard, integendeel, zeker wanneer je de letters van de voornamen juist hebt, kan iedereen zich gewaardeerd voelen omdat het cadeau in zekere mate gepersonaliseerd is.