Als je een nieuwe auto nodig hebt omdat jouw huidige auto aan vervanging toe is, dan kan je kiezen uit het leasen van een auto of het aanschaffen van een auto. Voertuigen en voornamelijk auto’s worden steeds duurder en kosten al snel enkele tienduizenden euro’s. Dit heeft natuurlijk niet iedereen op zijn of haar bankrekening staan en daarom is het ook mogelijk om een auto te leasen. Het leasen van een auto heeft voordelen, maar ook nadelen. Hier vind je meer informatie over het leasen van een auto en het aanschaffen van een auto. 

 

Waarom een auto leasen?

Zoals je inmiddels al weet kost een nieuwe auto enkele tienduizenden euro’s en de kans is groot dat jij het nodige bedrag niet op de rekening op staan. Dat is zeker niet iets waar jij je voor hoeft te schamen. Je kan dan kiezen voor het leasen van een auto, maar wat zijn de voordelen hiervan? Dat ligt eraan op wat voor manier je een auto gaat leasen. Zo is er financial, private en operational lease. De meeste mensen die een auto willen leasen kiezen uiteindelijk voor operational lease en dat heeft er mee te maken dat jij niet de verzekering en de wegenbelasting van de auto hoeft te betalen. Dit doet de leasemaatschappij aangezien de auto eigendom is en blijft van de leasemaatschappij. Ook als de auto beschadigd is geraakt door een ongeluk, krijg jij een nieuwe auto of de volledige reparatiekosten worden betaald door de leasemaatschappij. Zo weet jij zeker dat jij altijd een auto tot je beschikking hebt en die garantie heb je niet als jij een auto aanschaft. 

 

Waarom een auto aanschaffen?

Als jij mogelijk een auto wilt aanschaffen, dan wil je natuurlijk ook de voordelen weten van het aanschaffen van een auto. Als jij een auto aanschaft dan word jij direct de eigenaar van de auto en dat is wel fijn. Daarnaast kan jij alles doen met de auto wat jij wilt. Dat is niet mogelijk als je een auto leasen wilt. Als je een auto gaat leasen dan is de auto eigendom van de leasemaatschappij en dan mag jij de auto bijvoorbeeld niet wrappen of andere verlichtingen laten monteren. Houd er wel rekening mee dat als jij de auto aanschaft, je zelf verantwoordelijk bent voor het betalen voor de verzekering, wegenbelasting, maar ook moet jij de kosten zelf betalen als er schade aan de auto is ontstaan na een ongeluk.