Wie kent het niet; een all you can eat restaurant! Dit type restaurant is geliefd of gehaat, maar de meeste mensen koesteren het in hun hart. Ze kennen het van vroeger. Je ging weer misselijk weg omdat je niet van alle lekkere hapjes kon afblijven, ook al zat je vol. De chocoladefontein en alles eromheen; het is geweldig. Je hebt hier leuke herinneringen aan en dat is dan ook de aanleiding voor je droom; een eigen all you can eat restaurant starten. Dat is zeer begrijpelijk, gezien het al leuk is om een horecabaas te zijn. Laat staan hoe leuk het is om een all you can eat restaurant te hebben. Alle glimlachen op mensen hun gezichten alleen omdat jij dit all you can eat restaurant beschikbaar aan ze stelt. We gaan je in deze blog dan ook vertellen wat je wellicht nodig hebt voor je all you can eat restaurant. 

Apparatuur

In een all you can eat restaurant draait het vaak om één ding; massa. Je apparatuur moet hier dan ook op ingericht zijn. Er moet apparatuur zijn die deze massa aankan en die hier ook voor bestemd is. Een stuk vlees bak je dus niet in een pan, maar gewoon op een grillplaat. Dit is lekker makkelijk, je kunt hier gelijk veel van maken en je doet het nog goed ook. Daarnaast moet je dit zo bekijken op elk gebied van je all you can eat restaurant. Fruit bewaar je in een hele grote koelkast of koeling, ijs idem dito en drankjes koop je ook groot in en sla je op in tanks die je kun hervullen en mensen zichzelf bij kunnen bedienen. 

Businessplan

Daarnaast is het goed om een duidelijk businessplan op te stellen. Waarom? Omdat je geld moet verdienen. Al vind je het nog zo leuk om een all you can eat restaurant te hebben en doe je dit met alle passie, er moet geld verdiend worden. Een businessplan stelt je in staat dit overzichtelijk te krijgen. Hoe ga jij je geld verdienen? Massa is kassa, dat hebben we hierboven al genoemd. Dit betekent dat je goedkoop zult moeten inkopen, kleinere marges moet pakken en ga zo maar door. Duidelijk hebben hoe je alles gaat doen, dat is belangrijker bij een all you can eat restaurant dan bij welk restaurant dan ook.