Infrarood, wordt opgewekt met behulp van elektriciteit. In tegenstelling tot een normale verwarming, heeft een infrarood verwarming geen lucht nodig om de ruimte te verwarmen. Het verwarmt juist de materialen die zich in de ruimte bevinden. Denk hierbij aan muren, het plafond, een vloer, meubels en ook personen. Infrarood wordt ook wel IR verwarming genoemd. De warmte die het paneel afgeeft, dringt praktisch zonder verlies door de lucht en verwarmt de objecten die u aanraakt. Hoe zit dat dan precies wanneer u een IR verwarming wil kopen? 

Stijlvol en comfortabel

IR verwarming zorgt niet alleen voor een fijne warmte in uw omgeving. Het zorgt er ook voor dat uw ruimte er mooi uit ziet, vanwege het prachtige design. Er is een uitgebreid assortiment aan designs. U kan kiezen uit allerlei kleuren en vormen. Bij een infrarood verwarming kopen, profiteert u van een aangenaam en gezond binnenklimaat, verse lucht, de juiste luchtvochtigheid en een mooie uitstraling. De IR verwarming is van hoge kwaliteit. Er zit een technisch betrouwbaar verwarmingssysteem in, waardoor u op allerlei manieren de kwaliteit van de verwarming zal herkennen. Het stralingspaneel geeft een straling af die door alle vasten objecten in dezelfde ruimte wordt geabsorbeerd en wordt omgezet in warmte. Hierdoor wordt er een warmte gecreëerd die blijft ontstaan en de ruimte blijft verwarmen. De stralingsverwarming is veel zuiniger dan andere soorten verwarmingen, omdat een verwarmd object veel lange warmte vasthoudt dan lucht.

Hoe werkt het?

Infrarood panelen werken met onschadelijke infrarode warmtestralen die de ruimte verwarmen. De warmtepanelen zenden directe lange golven straling naar alle objecten in de ruimte, maar ook de muur, de meubels of de vloer. De muren houden de warmte vast, waardoor de kamer temperatuur met zo’n 2 tot 3 graden Celsius kan stijgen. Het blijft bij een lage temperatuur dan ook lekker warm. Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming op een bepaalde plek. Gebruikt infrarood, wanneer u aanwezig bent in de ruimte. Het verwarmt uw lichaam, niet de lucht.

Infrarood is veilig en gezond voor uzelf en uw gezin. De warmtepanelen hebben namelijk geen scherpe randen of hoeken en bij het monteren van de verwarming, wordt het infrarood paneel met een speciaal veiligheidsslot vergrendeld. Dit voorkomt dat de verwarming zal vallen. Ook zijn de glas infrarood verwarmingen gemaakt van ESG veiligheidsglas. Extra stevig en extra krasvast. Ook zit er een overhittingsschakelaar op. Wanneer het paneel toch te warm wordt, schakelt deze vanzelf uit. Want veiligheid is prioriteit.