Je tuin is er om gebruik van te maken! De tuin helemaal klaar stomen om er ook goed gebruik van te kunnen maken lijkt moeilijk, maar is eigenlijk zo gedaan. Hier lees je over twee simpele maar super handige aanraders om je ruin helemaal zomer-proof te maken.

Plekje om te zitten

De zomer komt eraan, de vogels lijken luider te beginnen met fluiten elke ochtend en de temperatuur wordt zo langzaam steeds aangenamer. Dan weet je dat het tijd is om de stoelen naar buiten te halen. Een zit plek in de tuin in de zomer is een van de beste dingen die er is. Je kan van te voren denken dat het niet de moeite waard is om de  ruimte in de tuin bezet te houden door stoelen of banken, maar als ze er eenmaal staan wil je eigenlijk echt niet anders. Het geeft je de vrijheid om wanneer je wilt even in de zon te gaan zitten en te ontspannen in de zon. Veel mensen zonder tuin gaan er op zo’n moment toch uit om naar een café te gaan en op het terras te zitten. Dus moet je nagaan dat wanneer je een lekkere plek hebt om te zitten, je niet naar het café hoeft maar in de keuken een lekker frisje kan inschenken en plaats kan nemen op je eigen terras. Het kost niet alleen minder geld, het is ook een stuk rustgevender. Je zit echt op je eigen plek en dit geeft veel meer mentale ruimte dan wanneer je omringd wordt door heel veel mensen. Heb je ruimte in de tuin? Dan is dit echt de manier om die te benutten.

Een bloeiende tuin

Niet alleen een zitplekje is fantastisch, maar een zitplekje in een bloeiende tuin is al helemaal top. Hoe doe je dit? Dat is voor veel mensen echt een grote puzzel. In het algemeen zijn er veel planten die het goed doen in de tuin. Waar je goed op moet letten is dat je planten haalt die geschikt zijn bij het licht dat de tuin de planten te bieden heeft. Heb je weinig direct zonlicht? Ga dan voor planten die vooral goed groeien in de schaduw. Een tuin kun je heel goed afbakenen voor tuinschermen, deze kun je bestellen bij hillhouttuinhout.nl hierdoor kun je ook de zitplek wat omheinen met eventuele beschutting. Je hoeft geen hokje te maken. Maar een hoek creëren kan heel fijn voor jezelf tijdens het zitten in de tuin. Over eht algemeen krijgt de tuin hier ook meer vorm en het ontwerp voelt een stuk meer bepaald dan wanneer je alle planten hun gang laat gaan.