Er is geen gevoel dat zo intens en levens veranderend is als het gevoel van een pasgeboren kind. Het moment waarop je je kindje voor het eerst in je armen houdt, is onbeschrijflijk. Er is een gevoel van onvoorwaardelijke liefde en verbondenheid die direct ontstaat, een gevoel dat zo sterk is dat het bijna fysiek voelbaar is. Het is fijn om te zien hoe de kleine handjes en voetjes bewegen, hoe de ogen knipperen en hoe het gezichtje rustig ademhaalt. Het gevoel van een pasgeboren kind brengt een grote dosis van vreugde en verwondering met zich mee, het is een moment waarop het leven echt begint. Met een pasgeboren kind komt er een nieuwe stap in het leven, een stap waarop men zich realiseert dat er iemand is die volledig afhankelijk is van u, iemand die men moet beschermen, opvoeden en liefhebben. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook een overvloed aan liefde en geluk. Het is een gevoel van pure verwondering en dankbaarheid dat het leven zo'n prachtig cadeau kan geven.

De kleine kwaaltjes

Baby's zijn kwetsbare wezens die vaak last hebben van kleine kwaaltjes. Dit kan variëren van verkoudheid tot buikkrampjes en van koorts tot huilen zonder aanwijsbare reden. Als ouder kan het soms lastig zijn om precies in te schatten wat het probleem is en hoe je het ‘t beste kunt aanpakken. Het is belangrijk om te weten dat baby's nog niet in staat zijn om hun gevoelens en symptomen duidelijk te uiten, dus het is aan ouders om goed te observeren en hun intuïtie te volgen. Sommige kwaaltjes, zoals verkoudheid of berg bij baby, zijn relatief onschuldig en zullen vanzelf overgaan, terwijl andere problemen misschien een bezoek aan de dokter vereisen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat baby's vaak veel huilen en dat dit normaal is. Als ouder is het daarom belangrijk om alert te zijn op veranderingen in gedrag of gezondheid van de baby en om professioneel advies te vragen als er ernstige zorgen zijn. Zo kunt u de juiste zorg verlenen en uw baby helpen met het overwinnen van haar kleine kwaaltjes.

Berg bij de kleine

Berg is een kwaal waar bijna iedere baby wel eens last van krijgt. Als de baby nog onder de 6 maanden is gaat het vaak vanzelf weer weg. Het ziet er vaak niet zo fris uit en ruikt wat muf. Is het kind ouder dan 6 maanden of heeft last van jeuk dan is er de mogelijkheid om het te verwijderen. Hiervoor is een speciale zal beschikbaar om berg verwijderen baby – Drs Leenarts is hiervoor een bewezen merk dat werkt.