Veel mensen denken er wel eens aan om een verre reis te gaan maken. Misschien ben je net klaar met je studie en wil je eerst levenservaring opdoen voordat je begint met werken, of ben je juist toe aan een pauze om jezelf te ontdekken. Het is een cliché, maar niet minder waar: door op reis te gaan kun je jezelf binnen korte tijd ontwikkelen terwijl je de tofste avonturen meemaakt. Je leert hoe je omgaat met een nieuwe omgeving met vaak een andere cultuur, taal en andere mensen om je heen. Het is dan ook voor iedereen aan te raden om deze uitdaging op te zoeken. Op een reis ontmoet je veel mensen die net als jij graag anderen willen ontmoeten en samen mooie herinneringen willen maken. Midden-Amerika leent zich als ideale plek om een reis te gaan maken, met name Colombia en Mexico.

 

Colombia

Colombia is zonder twijfel een reisbestemming die op je bucketlist moet staan. Dit land heeft onwijs veel te bieden en je zal minstens drie tot vier weken nodig hebben om het land te ontdekken. Denk aan de groene koffieregio, verschillende bruisende steden, prachtige stranden vol palmbomen, ruige jungle en een enorm rijke cultuur en geschiedenis. Je zult je reis hier waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Bogota, een fijne stad om bij te komen van de vlucht en je eerste stappen in het land te zetten. Vanaf daar kun je verder reizen naar Salento en Valle de Cocora. Hier vind je de hoogste palmbomen ter wereld en kun je een Hike maken door de vallei, langs viewpoints en dwars door het regenwoud. De reis vervolgt naar Medellín en Guatapé, bekend door de comeback sinds de dood van Pablo Escobar. Deze steden hebben een goede sfeer, bieden veel uitgaansmogelijkheden en andere leuke activiteiten. Vervolgens kun je ultiem van de natuur genieten in de stad Minca en het Tayrona National Park. Hoewel je steeds veiliger in Colombia kunt reizen is het niet geheel zonder risico. Zorg in ieder geval dat je een doorlopende reisverzekering hebt en onveilige gebieden vermijdt.

 

Mexico

Steeds meer mensen ontdekken Mexico als reisbestemming, en dat is goed te begrijpen. Mexico is het ideale land als je houdt van zon, zee, strand en toffe dingen zien en doen. Zo kun je in minimaal twee weken de bounty reisroute volgen, waarbij je begint in Cancun om bij te komen van de vlucht. Blijf hier niet te lang, want er zijn veel mooiere plekken te ontdekken. Op het paradijselijke eiland Isla Holbox kun je heerlijk ontspannen op de uitgestrekte stranden en er zijn veel activiteiten te doen. Reis daarna door naar Valladolid, een oude koloniale stad vol kleurrijke gebouwen. Daarna staat Bacalar op het programma, een gigantisch zoetwatermeer aan de grens met Belize. Deze plek doet ongetwijfeld denken aan de Malediven of Bora Bora. Spring in een kajak of ga voor een middagje zeilen. De reis sluit je af in Tulum. Deze bekende stad staat bekend om de witte zandstranden vol palmbomen en bruisend centrum.