Tijdens de zomer of op een zonnige winterdag is het altijd heerlijk om je tijd te besteden in je tuin. Wanneer je denkt aan een tuin, denk je waarschijnlijk aan gras, bloemen, bomen en een picknickplaats. Misschien heb je ook wel een terras of een balkon met tuinmeubelen. Een van de meest populaire items voor in de tuin is tegenwoordig een schaduwdoek. Dit zijn grote doeken die je aan een frame of muur bevestigt en die ervoor zorgen dat er minder directe zonlicht in de tuin komt. Dit is ideaal als je niet wilt dat je tuinmeubelen verkleuren of dat je huid sneller verbrandt. Bovendien creëer je hiermee ook direct een gezellige sfeer in de tuin. Er bestaan verschillende soorten schaduwdoek. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten schaduwdoeken, en over de vierkante schaduwdoek.

Welke verschillende schaduwdoeken zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schaduwdoeken, maar ze kunnen grofweg in drie categorieën worden onderverdeeld: rechthoekig, vierkant en driehoekig en verschillende kleuren. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Rechthoekige schaduwdoeken zijn ideaal als je het schaduwdoek over de lengte van je huis wilt plaatsen. Ideaal als je een grote ruimte wilt beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld een terras of tuin. Vierkante schaduwdoeken zijn handig voor terrassen en ook zij bedekken grote delen en worden vaak gebruikt door bedrijven. Drievlaks schaduwdoeken zijn perfect voor kleinere ruimtes. Deze zijn dan ook het populairste aangezien ze makkelijk te installeren zijn en voor elk terras of hoekje geschikt zijn. De schaduwdoeken zijn er in verschillende kleuren zoals, wit, zwart, zandkleur en antraciet. 

Alles over een vierkant schaduwdoek

Jullie hebben vast wel eens een schaduwdoek vierkant gezien. Het is een doek dat als een soort verlenging van je huis over de tuin trekt. Op deze manier beschermt het goed tegen de zon en ook voorkomt het dat je tuinmeubilair verkleurt. Je hoeft er dus geen dure afdak aan te schaven, of een parasol midden in je tuin te zetten. Een vierkante schaduwdoek is ook ideaal als je wilt verlengen van het terras of overdekt zitten wilt zijn tijdens een bui. Het doek is namelijk waterdicht. Er zijn verschillende maten beschikbaar, dus er is altijd wel eentje dat bij jouw tuin past! Doordat de schaduwdoek vier punten heeft, is het ophangen ervan heel eenvoudig. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je het doek wilt ophangen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt en dat er geen takken of andere obstakels zijn. Nadat je een geschikte plek hebt gevonden, is het tijd om de punten vast te maken. Begin met twee hoekpunten en maak vervolgens de overige twee vast.