Iedereen kent ze wel: de gripzakken. Dit type verpakkingsmateriaal is gemaakt van plastic. Ze zijn vaak doorzicht en gemaakt met een gemakkelijke druksluiting. Naast de standaard doorzichtige uitvoering heb je ze ook nog met tekstvakjes, buidel voor bijvoorbeeld een instructiepapiertje en zakjes met een gaatje aan de bovenkant zodat deze kunnen worden opgehangen om ze bijvoorbeeld te etaleren in de winkel. Je kunt de gripzakken voor verschillende doeleinden gebruiken.

Kleine en grote materialen

Gripzakjes worden in veel verschillende formaten geproduceerd. Je kunt zowel grote als kleine materialen in gripzakken verpakken, maar vooral de kleine versies worden het meest gebruikt. Fysieke winkels maar ook webshops gebruiken de zakjes vaak voor dingen als schroefjes, knopen en kralen. Door deze zakjes kunnen kleine producten gemakkelijk geordend worden. Wil je toch liever grote producten in gripzakken verpakken dan bestaan er ook dikker varianten die meer gewicht kunnen dragen. De dikkere zakjes zijn niet alleen handig voor grotere materialen, ze kunnen ook scherpere materialen dragen die in de andere type zakjes scheuren zouden maken.

Waar kun je ze nog meer voor gebruiken?

De gripzakjes zijn niet alleen handig voor (kleine) materialen. Je kunt er in de meeste gevallen namelijk ook voedsel in bewaren. Je kunt hierbij denken aan de standaard boterham maar ook kleinere producten zoals kruiden of losse thee. Naast het bewaren van voedsel en andere materialen uit (web)winkels komen gripzakken ook geregeld voorbij bij ziekenhuizen en apothekers. De zakjes zijn bijvoorbeeld makkelijk om medicijnen en de bijbehorende gebruiksaanwijzing te bundelen. Hierdoor is alles netjes afgesloten en op orde.

Andere verpakkingssoorten

Gripzakken zijn niet de enige verpakkingssoort om je product veilig bij de klant te leveren. Je kunt ook gebruiken maken van andere verpakkingssoorten zoals bijvoorbeeld stazakken. Stazakken zijn zakken die, zoals het woord zelf al zegt, rechtop blijven staan. Ook als ze gevuld zijn met de inhoud die jij erin wil hebben. Dit is niet alleen makkelijk voor het vervoeren en bewaren van het product, het is ook nog eens handig voor de marketing. Doordat de stazakken goed rechtop blijven staan blijft de verpakking altijd duidelijk leesbaar. Naast stazakken kun je ook speciale cadeauverpakkingen krijgen. Door voor producten als wijnflessen, chocolaatjes en nog veel meer andere producten een speciale verpakking te ontwikkelen maakt het ze extra aantrekkelijk om cadeau te doen. Door de cadeauverpakking universeel te maken kunnen ze voor meerdere gelegenheden worden gekocht. Denk aan een verjaardag maar ook een jubileum of een werkpromotie.