Een pakketje verzenden is niet zo moeilijk tegenwoordig. Sterker nog omdat we steeds meer online kopen, verzenden we meer en meer pakketjes, zeker ook als we kijken naar de retourneringen. Ook is het zo dat we elkaar steeds vaker iets leuks sturen, iets dat zeker in de heftige fase van de corona pandemie aan de orde was. Al jij iemand wenst te verrassen met een leuke cadeautje, zorg dan wel dat je dit altijd goed verpakt. Zorg dus dat het verpakkingsmateriaal altijd in orde is. Ben jij iemand die veel vaker iets verstuurt? Dan zou je de aankoop van een luchtkussenmachine kunnen overwegen.

Je wilt niet dat er ergens onderweg schade ontstaat

Je wilt één ding net als je een pakketje in de vorm van een presentje verstuurt. En dat is dat het onderweg ergens schade oploopt. Het goed verpakken van een pakketje is meer dan het vinden van een goede doos. Doe je een klein presentje namelijk in een te grote doos, dan gaat het schuiven. En precies dat zijn momenten dat er onderweg beschadigingen kunnen ontstaan. En dat moet je ten alle tijden zien te voorkomen natuurlijk.

Vul een wat te grote doos altijd zo goed mogelijk op

Is de doos wat aan de grote kant,. dan kun je er voor kiezen om de lege ruimte die ontstaat op te vullen. Zo voorkom je dat het cadeautje in de doos verschuift en sluit je dus beschadigingen zo goed als uit. Je kunt ervoor kiezen om de doos op te vullen met bijvoorbeeld papier, een zeer bekende manier om beschadigingen te voorkomen. Je kunt echter als sprake is van zeer breekbare producten ook kiezen voor kleine luchtkussentjes. Kies je voor deze laatste oplossing, dan weet je zo goed als zeker dat elk pakket onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. 

Een beschadigd pakket komt wel heel erg slordig over

Het versturen van een pakketje luistert dus best nauw. En wees eerlijk; het komt wel heel erg slordig over als je iemand iets stuurt maar dat het pakketje bij aankomst ergens onderweg beschadigd is geraakt. Kies dus voor goed verpakkingsmateriaal en voorkom dat een pakketje in een doos de ruimte krijgt om te schuiven. Gaat het om een retournering, dan kun je als sprake is van een beschadiging bovendien een hoop gedoe krijgen over de afhandeling. In bepaalde gevallen zul je dan het al betaalde geld voor het pakket niet geheel terugkrijgen en dat is wel zo goed om te weten.