Veel mensen denken er wel eens aan om een grote reis te gaan maken. Misschien ben je net klaar met je studie en wil je eerst levenservaring opdoen voordat je begint met werken of ben je juist toe aan aan break om jezelf te ontdekken. Het is een cliché, maar niet minder waar: door op reis te gaan kun je jezelf binnen vrij korte tijd ontwikkelen en kom je dingen over jezelf te weten die je op weg kunnen helpen in je toekomst. Je leert hoe je omgaat met een andere omgeving met vaak een nieuwe cultuur, taal en andere mensen om je heen. Het is dan ook voor iedereen aan te raden om deze uitdaging op te zoeken. Op een reis ontmoet je ook heel veel andere mensen die net als jij graag anderen willen ontmoeten en samen mooie herinneringen willen maken. Indonesië leent zich als ideaal land om een rondreis te gaan maken.

De voorbereiding

Je hebt om je heen ongetwijfeld wel eens prachtige verhalen gehoord over Indonesië. Vooral het eiland Bali is dan ook een erg populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je onderzoekt of dit ook voor jou een fijne bestemming is voor een reis. Iedereen heeft natuurlijk andere dingen die hij belangrijk vind voor een reis. De een wilt genieten van de natuur, de ander wilt de drukte en cultuur in een bruisend centrum ervaren en weer een ander wilt de onderwaterwereld induiken. Gelukkig is Indonesië enorm veelzijdig en is er voor ieder wat wils. Eenmaal dit land als je bestemming gekozen, is het tijd om de voorbereiding voort te zetten. Ga je op eigen houtje heen en geniet je van het feit dat je nergens aan vastzit, je eigen plan kunt trekken en jezelf écht goed leert kennen, of kies je voor een georganiseerde reis om met een groep op de allermooiste plekken te komen en je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld vervoer. Daarnaast is het goed om je te verdiepen in eventuele vaccinaties die je nog moet halen, zoals Hepatitis B en Buiktyfus vaccinatie.

Op bestemming

Indonesië bestaat uit onwijs veel eilanden en biedt hoe dan ook een erg veelzijdige reis. Bali is het meest bekende eiland. Dit eiland zit vol religieuze bezienswaardigheden. Van traditionele dansers in Ubud tot de paradijselijke Gili-eilanden. Auto’s vind je hier niet, dus geen overlast van getoeter. Maar naast Bali heeft Indonesië nog zoveel meer te bieden. Zo barst Sumatra, het grootste eiland, van unieke en avontuurlijke activiteiten. Hier sta je oog in oog met orang-oetans en kun je genieten van de onderwaterwereld. Java is voor de echte avonturiers en biedt grote monumenten, vulkanen, regenwouden, rijstplantages én grote steden. Het landschap is er spectaculair en ongerept. Tot slot Lombok, ook wel de achtertuin van Indonesië genoemd. Hier kom je ultiem tot rust op de witte zandstranden.