Voor bedrijven is het tegenwoordig noodzakelijk om online gevonden te kunnen worden. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je jouw kansen online vergroot. Met het vergroten van de kansen wordt bedoeld dat eventuele klanten jouw pagina’s sneller zullen gaan vinden op het internet. Wanneer je hierbij de juiste mensen kan bereiken, kan dit dus zorgen voor meer verkopen van jouw producten of diensten. Uiteraard is dat goed nieuws voor jouw onderneming, want zo kan je meer geld gaan verdienen. Om ervoor te zorgen dat je online beter op gaat vallen kan er gebruik gemaakt worden van verschillende strategieën. Eén van deze strategieën is het gebruik van SEO, wat staat voor search engine optimization. Hiermee verbeter je dus de online vindbaarheid van jouw bedrijf in de zoekmachines. 

 

Linkbuilding 

Binnen de kaders van SEO kan er gekozen worden uit verschillende onderdelen. Door deze onderdelen te combineren zal je uiteindelijk gebruik kunnen maken van een sterke strategie die de vindbaarheid van jouw bedrijf verbeterd. Deze vindbaarheid is dus aanwezig in de zoekmachines. Bij een zoekmachine kan je denken aan een website als Google. Vaak gaan mensen naar deze website om te zoeken voor bepaalde producten of diensten. Dankzij SEO kan je hier dus meer gaan opvallen. Linkbuilding is een onderdeel dat hierbij gebruikt kan worden. Met linkbuilding worden er links binnen en buiten jouw website om gebouwd die naar jouw eigen website leiden. In de online zoekmachine versterkt dit de positie jouw website. Met internationale linkbuildingkan je ook in het buitenland jouw website meer laten opvallen. Hierdoor kan je uitbreiden met jouw producten en diensten naar andere landen. 

 

Backlinks 

Een andere manier waarmee je de links naar jouw website kan uitbreiden zijn de backlinks. Met een backlink is het mogelijk om vanaf een andere website naar jouw website doorgestuurd te worden dankzij een link. Deze link gaat dan direct naar jouw eigen website. Om de online score van jouw website te verbeteren is het echter belangrijk om rekening te houden met een paar punten. Zo zullen de backlinks namelijk waardevoller gaan worden voor de online vindbaarheid van jouw website. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de website van de backlink past bij het domein waarop deze geplaatst wordt. Wanneer beide bedrijven in dezelfde sector werken zal relevantie dus beter kloppen. Ook de autoriteit van een website speelt een rol. Daarnaast is de plaatsing van de link in een bericht belangrijk en moet er gelet worden op de bestemming van de link.