Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meesten van ons hebben daar in meer of mindere mate ervaring mee. Het is vreselijk als je iets naars overkomt en veel Nederlands beleid is er dan ook op gericht om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Jaarlijks wordt er bijvoorbeeld flink ingezet op verkeersveiligheid. Maar ook op het werk gelden vaak allerlei protocollen om ongelukken te voorkomen. Gelukkig werken die meestal wel, maar helaas kan ieder van ons het toch een keer overkomen: letselschade. Letselschade is alle schade die u oploopt door lichamelijke verwondingen of psychische problemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een ongeluk, een medische misser of een bedrijfsongeval. Als letselschade wordt veroorzaakt door een andere persoon of door een bedrijf dan kan het zijn dat u recht heeft op schadevergoeding. Nu moet je in zo’n geval door een wirwar aan regels en bewijslast manoeuvreren en het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je hoofd daar dan echt niet naar staat. In zo’n geval kun je gebruik maken van een letselschade advocaat.

Wat doet de letselschade advocaat?

De naam zegt het al: de letselschade advocaat behartigt je belangen bij letselschade. Een letselschade advocaat kan je met de volgende zaken bijstaan: het verzamelen van bewijsmateriaal, het in orde maken van de aansprakelijkheidsstelling, het verzamelen van alle schadeposten en daar een berekening over maken, onderhandelen met bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij van degene die verantwoordelijk is voor het letsel en uiteindelijk het vaststellen van het smartengeld. Als eerste moet de schade worden vastgesteld. Dat is bij lichamelijk letsel soms makkelijk vast te stellen maar psychisch leed is natuurlijk veel moeilijker in geld uit te drukken. Ook hier is een letselschade advocaat deskundig in. Met hulp van deze advocaat weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Schakel tijdig hulp in

Letselschade is vreselijk als je dat overkomt. Veel mensen trekken zich dan terug en likken hun wonden terwijl ze ondertussen veel inkomsten verliezen. Het is daarom echt belangrijk dat je de hulp van een letselschade advocaat inroept. Want op de lange termijn kan dat verlies aan inkomen grote gevolgen hebben en dat wil je natuurlijk absoluut niet. Er is niets mis met vergoedingen voor geleden schade. Dit helpt je ook weer om je leven weer op te pakken en op te bouwen. Dus ben je getroffen door letselschade? Verdiep je in je rechten en schakel een letselschade advocaat in.