Kamperen is de favoriete bezigheid tijdens de vakanties van heel veel mensen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt dan echt even de boel de boel laten en al je zorgen vergeten. Je gaat even terug naar de natuur en kunt weer helemaal tot rust komen. Maar dat lukt pas goed als je alles in orde hebt. Je hebt natuurlijk wel het een en ander nodig om comfortabel te kunnen kamperen. Denk dan aan fijne bedden, goede slaapzakken en natuurlijk goede campingstoelen. Daar kom je al een heel eind mee. Maar je wilt ook koken en eten als je in je tentje op de camping staat. Je hebt dus echt campingservies nodig.

Campingservies is anders dan gewoon servies

Je wilt op de camping niet een stapel mooie borden uit je kast thuis hoeven gebruiken. Een oneven ondergrond en voor je het weet heb je alleen nog maar scherven. Het is niet voor niets dat campingservies van kunststof is. Campingservies is dan wel van kunststof maar het is nog steeds mooi om te zien. Je kunt het prima gebruiken tijdens het kamperen. Ben je weer terug van vakantie? Dan zet je het campingservies, samen met alle andere kampeerspullen, gewoon weer op zolder of in de schuur. Natuurlijk pas als je zeker weet dat het helemaal schoon is. Je kunt het dan volgend jaar weer gewoon gebruiken.

Hoe doe je het met drinken tijdens een dagje uit?

Ga je met je gezin, vanaf de camping, een dagje naar een pretpark? Dan kun je je maar beter goed voorbereiden. Het is bijna niet te doen om heel vaak ergens wat te drinken te kopen. Dat loopt namelijk nogal in de papieren. Het is dan een beter idee om een isoleerbeker met koffie of thee mee te nemen. Je kunt dan heerlijk genieten van een warme drank. Is het een erg warme dag? Dan kun je deze thermosbeker vullen met koud water, sap of frisdrank.

Kamperen is volkssport nummer 1

De een moet er niet aan denken, de ander is er helemaal weg van. Maar steeds meer mensen lijken het kamperen (opnieuw) te ontdekken. Na jarenlang kamperen in de kindertijd stappen veel mensen over naar een meer luxe manier van leven tijdens de vakantie. Maar op een gegeven moment gaat dat toch vervelen. Op een camping is altijd wat te beleven. Je kunt net zoveel plezier hebben op een camping bij een boerenbedrijf als op een grote camping die van alle gemakken en luxe is voorzien.