Ben je toe aan een nieuwe auto, maar kom je er, op het gebied van financiën, niet helemaal uit? Dan is het aangaan van een leaseovereenkomst een betere zet. Je kunt gaan voor een nieuwe of een gebruikte lease auto van welk merk je ook maar wilt. Ga je voor een elektrische lease auto of voor een hybride exemplaar? Kies je voor een lease auto op benzine of ga je toch voor een diesel? Het kan allemaal! Je kunt zelf online kijken naar welke auto's er beschikbaar zijn en naar welke auto jouw voorkeur uitgaat. Dat is niet alleen afhankelijk van wat jij een mooie auto vindt, ook je budget telt hierin mee.

Kun je als ZZP'er een lease auto gaan rijden?

Zeker! Je enige mogelijkheid is dan om te kiezen voor financial lease. Dit is een leaseconstructie waarbij de auto aan het eind van de looptijd helemaal van jou is. Je hebt dan een mooie, handige lease auto waarmee je prima uit de voeten kunt. Ook als je startende ondernemer bent is dit de optie waar je op zit te wachten. Je doet een aanbetaling, je betaalt netjes alle termijnen en de slottermijn en de auto is van jou. Deze vorm van leasen wordt ook wel huurkoop genoemd.

Wat moet je zelf regelen?

Ga je met financial lease een lease auto rijden? Dan is het wel slim om goed rond te kijken. Niet naar de auto, want die heb je al lang online gevonden, maar wel naar de verschillende mogelijkheden voor onderhoud en verzekeringen. Dat moet je namelijk zelf regelen. Ook de wegenbelasting komt voor jouw rekening. Je moet daarnaast ook zelf zoeken naar de beste opties voor pechhulp in binnen- en buitenland. Ga je altijd weer bij dezelfde benzinepomp tanken? Dan kan het lonen om een tankpas te gaan gebruiken. Ga je elektrisch rijden? Dan kan het (laten) plaatsen van een laadpaal op je oprit een goede optie zijn.

Rij altijd voorzichtig

Dat geldt voor iedereen, of je nu in een lease auto rijdt of niet. Het is altijd belangrijk om goed te anticiperen in het verkeer. Ga mee met de snelheid, rij niet te hard en ook zeker niet te langzaam. Geef richting aan voor je afslaat en hou rekening met fietsers, brommers en motoren. Alleen al door zeer regelmatig in je spiegels te kijken en goed het overzicht te bewaren kun je veel ellende voorkomen. Natuurlijk zet je je mobiel op vliegtuigstand. Jij bent offline als je achter het stuur zit.