De juiste vloer kan de hele sfeer in een ruimte veranderen. Het kiezen van de juiste vloer voor een specifieke kamer of woning is een lastig proces. Je hebt natuurlijk je eigen wensen, eisen en voorkeuren, maar dan nog is er zo’n groot aanbod van verschillende vloeren in tal van soorten, kleuren en maten dat het uitdagend kan zijn om de juiste vloer uit te kiezen. Daarom lees je in dit blog de beste tips voor het kiezen van de juiste vloer voor in jouw huis. 

 

Tip #1: De juiste vloer voor de juiste kamer 

Ga je een nieuwe vloer uitzoeken? Dan is het belangrijk dat je weet in welke kamer je de vloer gaat leggen. Per kamer zijn er namelijk andere zaken belangrijk. In de badkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer goed bestand is tegen vocht, terwijl een vloer in de woonkamer vooral goed tegen slijtage moet kunnen en mooi bij de rest van het interieur moet passen. Bedenk dus van tevoren in welke kamer(s) de vloer komt te liggen.

 

Tip #2: Je eisen, wensen en randvoorwaarden

De volgende stap is het in kaart brengen van de randvoorwaarden, wensen en eisen die je hebt voor deze vloer. Allereerst heeft dit natuurlijk betrekking op de afmetingen van de kamer waarin je de vloer gaat (laten) leggen, maar hierbij spelen nog meer factoren mee. Daarbij kun je denken aan: 

  • Duurzaamheid;

  • Bestand zijn tegen slijtage;

  • Vochtbestendig zijn;

  • Een voorkeur voor een specifieke kleur of een bepaald patroon;

  • Hoe gehorig de vloer is;

  • Je beschikbare budget;

  • Geschiktheid voor vloerverwarming;

  • Et cetera.

 

Tip #3: De vloer die het beste bij je past

Wanneer je deze eisen in kaart hebt gebracht, kun je al snel een kleine selectie van vloeren maken die aan je eisen, wensen en randvoorwaarden voldoet. Wil je graag een budgetproof vloer die er uit ziet als hout of tegels, geschikt is voor vloerverwarming en die duurzaam is? Dan kun je het beste kijken naar PVC vloeren bij aanbieders bij jou in de buurt. Ga de vloer bij voorkeur persoonlijk bekijken om zeker te zijn van je keuze. Woon je in Eindhoven? Dan kun je terecht bij PVC vloeren Eindhoven. Vind je duurzaamheid niet belangrijk, maar de andere factoren wel? Dan is een dikke soort laminaat, voor alle kamers behalve de badkamer, de juiste keuze.